Home » Columns » Poen & Poter..

Poen & Poter..

Geen mens of media klept er over dat binnenkort het contante geld – en daarmee de absolute persoonlijke VRIJHEID – nagenoeg verboden wordt. Dij de Lage-Land-Kudde aan de Noordzee is Pin-helegaar-In, vinden het onderhand al doodnormaal – gesteund door het succesvolle propagandageneuzel van de overheid – dat contant geld ONT-hand wordt.

Je bent een dombo en/of crimineel als je nog met pasmunt of eurobiljet betaalt, je bent volgens de Banksters die het in wezen echt voor het zeggen hebben pas slim als je alleen nog maar Poen Pint.

Wim Sonneveld, de Nederlandse conferencier van weleer had er een leuk Melo-liedje over, over wat je allemaal met Poen-Ken-Doen. Poen, het Bargoens voor handje contantje, geld op de hand dat echt wat waard is. Naah.. dat is nu snel afgelopen en veel dichterbij dan gedacht wordt. Kleine pasmunt (zoals de 1 en 2 cent) zijn we al lang vergeten, net als de biljetten met een hogere waarde dan 50 euro. Wie het flikt om met een meijer (100 euro biljet) te betalen krijgt al benauwde gezichten en waag het niet om met biljetten van 200 euro of meer aan te komen.

Gelukkig lopen de Hufters uit het Haagse netjes mee in de internationale Mammon-Pas en wordt binnenkort met ruime goedkeuring van de Tweede Kamer een maximum gesteld aan contant betalen. Maximaal 3.000 pietermannen mogen nog zonder overheidscontrole van hand tot hand gaan. Per bank is het nu al een dingetje als je duizend piek wilt overboeken zonder irritante vragen, zelf over je eigen vermogen beschikken is steeds meer uit den boze, how dare you.

De tastbare ruilmiddelen van nu hebben in wezen ook nauwelijks waarde meer, de muntjes zijn van veredeld pisbakkenijzer die de waarde bij lange na niet dekt die er op aangebracht is. Biljetten zijn duur bedrukte frutsels, gemaakt uit oud papier en lompen. Goud, zilver en koper – dat als materiaal alleen al zijn waarde heeft en houdt, is al lang afgeschaft. Alleen al de antiseptische werking maakte het dat van deze materialen pasmunt werd geslagen die wereldwijd zonder epidemische rampspoed van hand-tot-hand ging.

Goud – van medische tot technische toepassing en meer, bestek- en melkkannen van zilver om bijvoorbeeld besmetting te voorkomen en wie weet nog van de tijden dat we met een koperen stuiver in de broekzak rondliepen tegen reuma. Digitale-munten het is wat het is, gebakken lucht en nep-geld en dan gaan ze in gidsland Kuwait aan eind van de maand zover biometrische bepalingen aan te klemmen zo dat je als mens geen kant meer op kunt.

Heb je in deze try-out state op 30 september aanstaande GEEN vingerprint gekoppeld aan je bank/creditkaart opgeslagen dan heb je geen toegang meer tot je tegoeden. De volgende stap is iris-scan en gezichts-herkenning… Heb je nog ergens een ouwe Gouden kies van opa liggen, een zilveren broche van Oma of een koperen fluitje van de Padvinderij? In je kluis ermee, die rommel heeft en houdt zijn waarde, al het andere verdwijnt naar het onbereikbare niets, lost op in lucht, of zoals ze in het Bargoens plegen te zeggen.. da’s weg, da’s Poter