Home » Simsalaboliek » Leven & Dood

Leven & Dood

Leven en Dood

 

 

 

 

 

 

Hier de afbeelding van twee ‘leven/dood’ tekens, tekens waarvan de be-tekening nagenoeg vergeten is en, mogelijk daardoor, op een tegenovergestelde wijze gebruikt wordt. Hier afgebeeld de symbolen die (o.a.) leven (opkomst) en dood (neergang) weergeven. 

Het op-staande driepootje geeft het leven weer, voor te stellen als het resultaat van het planten van een zaadje waaruit een boom met takken uit ontstaat.
Het neer-gaande driepootje geeft de dood weer, voor te stellen als het resultaat van dood/uitgeleefd gewas dat weer voeding is voor het na-komende nieuwe leven.
In feite symboliseren deze twee tekens het natuurlijk/levens-evenwicht, de eeuwige balans, die elkaar – als Ying/Yang – in balans houden, iets wat ze al duizenden jaren gedaan hebben. Het getal ‘drie’ (3) is van belang en heeft een meerlagige be-tekening.

De uiteinden van het opstaande drie-pootje geven onder andere ook de zonne-baan aan, opkomende zon, hoogtepunt, neergaande zon.
De uiteinden van het neer-gaande drie-pootje geven onder andere ook de maan-baan aan, opkomende maan, dieptepunt, neergaande maan

Bijgaand afgebeeld in de kleuren die daarbij passend en duidend is. De tekens in geel, de zon verbeeld, in het midden van het groene gewas, wat vruchtbaarheid weergeeft, omgeven door rood, de bloedlijn, de voortzetting, waardoor het leven blijft bestaan.

Geel/Groen/Rood