Home » Columns » Aardig Rechts

Aardig Rechts

.. zo staan ze politiek gezien te boek, zo worden ze ook enthousiast en vol politiek correcte overtuiging in de main-stream media geportretteerd. Nijver pennende schrijvers persen moeiteloos pronte stukken uit hun pen, over haat, racisme en radicaliteit waarbij ze putten uit een schat aan archief copy.

Dit alles rijk gelardeerd met Sieg Heil, Adolf, dood en Joden. Neo-Nazi’s, waar die voor staan dat weet je wel, met dat agressieve en eencellige volkje kun je maar beter niets te maken hebben. Allemaal potentiële SS-ers en alleen al door hun overtuiging plaatsvervangend schuldig en verantwoordelijk voor de massamoord die in ’40-’45 te boek gesteld is.

Als Vrijdenker beweeg ik mij in allerhande min-of-meer radicale kringen en of het nu Extreem Links dan wel Rechts of Religieus Fanatisme genoemd wordt, ik behoud me ten alle tijde het recht voor om met anders-, na-, en zelf-denkende mensen contact te hebben en onderhouden. Toen op 22 september 2023 het complete Canadese parlement van Tudeau de 98-jarige Yaroslav Hunka – een Canadees van Oekraïense afkomst – een staande ovatie gaf vroeg ik mij af hoe mijn Rechtse Vrienden daar tegenover stonden. Met de gedachten spelend om met hen binnenkort eens aan de koffietafel te gaan zitten werd de Nederlandse burger overvallen met oud nieuws, namelijk dat prins Bernhard wel degelijk een (vooraanstaand) lid geweest was van de SS en de NSDAP.

Ben deze week eens aangeschoven aan hun kameraadschapstafel en onder het genot van wat koffie koek en zeupie heb ik mijn oor te luister gelegd. Anders dan het beeld dat met graagte door de media wordt neergezet zijn de mannen & vrouwen die ik ken allesbehalve agressief, dreigend, intimiderend of radicaal, eerder het tegenover gestelde. Belezen en in het bezit van kennis op hun vakgebied zijn enkelen van hen zeker en uit de paar Oost-Groninger mannen waarmee ik spreek komt voor velen misschien een verrassend verhaal tevoorschijn.

Dat de Duitse Bernhard lid geweest was van de SS en de NSDAP en dat zijn rol en invloed binnen Nederland, het Nederlandse Koningshuis groot geweest is was voor hen geen verrassing. Ook zijn bepalende rol in de vele na de oorlog opgezette wereldwijd opererende economische bestuursconstructies, zoals het WEF, dat is oud nieuws. “Die vent was een smeerlap” is wat een van hen daarop zegt, instemmend ondersteund door de anderen.

Ze staan niet direct te applaudisseren voor de Oekraïense SS-er Hunka die door het Canadese parlement werd toegeklapt. Het klinkt voor mij aan de ene kant verrassend om dat uit hun mond te horen, maar anderzijds ook niet. Zij hebben door hun interesse een iets ruimere kennis juist op dat gebied. Het waren toentertijd vooral en met name de Oekraïense Waffen-SS legeronderdelen die gehaat werden voor de beestachtige wijze waarop zij tekeer gingen. “Het verhaal wat betreft de geschiedenis en geschiedschrijving is behoorlijk genuanceerder en wat de burgers voorgehouden wordt is op zijn zachtst gezegd een verdraaiing van wat zich in werkelijkheid afgespeeld heeft, de leugen regeert, maar dat was toen en nu net zo”.

Wat of zij denken van de oorlog in het Oosten en of er naar hun mening sprake is van Oekraïens Nazisme, daarover zijn ze kort – “ja en nee tegelijk”. “Kijk.. ons zul je daar niet vinden, wij peinzen er niet over ons leven in te zetten voor een leugenachtige zaak. Alles stinkt aan deze oorlog die overigens niet door Rusland is gestart maar al decennia eerder door kapitalistische agitatoren uit het westen en oosten. Het Oekraïense volk wordt misleid en met honderdduizenden geslacht en is sinds 2014 door een malafide kliek in een oorlog getrokken tegen Rusland. Putin had gewoon gelijk toen hij in 2022 in actie kwam.

Dit is een smerige oorlog die ook nog eens wordt gefinancierd door ons, als Nederlanders, nu nog met geld, straks met mensenlevens. Die kliek van Rutte verneukt de boel, zijn WEF-lebberaars staan in dienst van de economische machthebbers. Mensen moeten zich gewoon beter scholen en verdiepen in wat er ECHT aan de hand is en was, er klopt geen kut van. Wat daar aan de macht geholpen is maakt misbruik van het volk dat ze voorzien van oude runetekens, vlaggen en vaandels die ze daarop de dood insturen. Die mensen laten zich gebruiken en de dood injagen ten voordele van een paar machtige Joodse bankiers. Wij zijn niet als hen, ons zul je daar niet vinden ook al doet de pers er alles aan om ons daarmee te vereenzelvigen. Wij zijn wie we zijn, wij respecteren elkaar, zorgen voor onze familie, kinderen, vrienden, wij zijn een hechte kameraadschappelijke organisatie. Wij beroven geen banken, plegen geen drugsdeals, verkrachtingen, bomaanslagen en meer van dat soort smerigheden, ons vind je dus niet terug in Opsporing Verzocht.

Terwijl we in gesprek zijn drentelen er een paar kleine kindjes door de ruimte, ze zijn aan het spelen in een kamer even verderop in het gebouw onder hoede van moeders die langskomt vragen of we nog wat koffie willen. Ik zeg geen nee. Of ik dan wat cake wil? Ik zeg geen ja, dat is niet goed voor m’n suiker. Of ik dan een broodje met vlees wil? Nee.. dank je wel, ik heb geen trek. Of ik iets anders wil drinken.. nee, dank je! Alles met elkaar zijn dit stel potige kerels best wel te pruimen, verdienen misschien heel voorzichtig de betiteling … Aardig Rechts