Home » Columns » Beukenboom CO2-killer!

Beukenboom CO2-killer!

Woud, De Nevel, Natuur, Bomen, Mysticus, Sfeervol, Mist

Binnen 1 minuut verwerkt een volwassen beukenboom 5 kilogram Koolstofdioxide (CO2)! Dat is ongeveer zoveel als uitgestoten bij een autorit van 5 kilometer. De natuur is in totaliteit uitstekend toegerust om de CO2 uit de lucht te halen, het leeft ervan.

Ondertussen hakken milieu-idioten duizenden hectares bos om om daar ‘milieu-vriendelijke-pellets’ van te maken om zo een ‘bijdrage’ aan een groener milieu te realiseren. In Afrika doen ze het weer net andersom, daar wordt juist opgeroepen om GEEN bomen te kappen maar juist te planten onder het mom ‘just-dig-it’.

De natuurlijke verbinding mens/natuur is volledig aan het zoekraken. Voor- en achtertuinen worden volgestort met worteldoek, grind en steen waar geen levend organisme voeding in vind. Geen pluk gras, geen struik, geen herfstkleuren, geen plek of plaats voor miljoenen microben en onmisbaar microscopisch leven, geen zonnebloem.

Een volwassen zonnebloem reinigt per dag gemiddeld 100 kubieke meter lucht! 100 kubieke meter lucht = 100.000 liter. Een mens gebruikt gemiddeld 7.000 liter lucht per uur. Een zonnebloem reinigt per dag evenveel lucht van CO2 als de mens in 14 uur gebruikt!