Home » Simsalaboliek » Declaration of Yesterday

Declaration of Yesterday

In den beginne.. was er al iets! Lang voordat de religies de aarde overspoelden gaven voorgaande en weer teniet gegane beschavingen hun leven vorm middels oeroude in rituelen vastgelegde gebruiken. Honderdduizenden jaren voor de komst van de huidige wereldreligies waren het de hemellichamen die het leven en haar verloop op aarde bepaalden.

Zo werden op basis van de stand van zon, maan en de sterren de vier afzonderlijke seizoenen bepaald en hun repetitie vastgelegd. Het moment van de natuurlijke vruchtbaarheid, geboorte en het af-sterven en dat alles op basis van een eeuwig repeterende galactische kringloop.

Een meerlagig voorspellend samenspel van hemellichamen waarvan de omloopbanen, wisselende afzonderlijke posities en constellaties voor-tekenden wat aan-komend was. De omloop van de maan, de positie van de zon gekoppeld aan in eeuwen vergaarde wetenschap weergegeven in tekens en symbolen.

Kennis verenigd in een (k)ring van kennis, een machtige krans, waarin al-het-wetend weten is ingesloten. Van leven en dood, van gezond en ziek, van jong en oud, van zaaien en oogsten, van warm naar koud, van voortplanting en (af)sterven, al-wetend-weten. Alle voorgaande beschavingen hebben ontelbare eeuwen volgens het weten en de wetten van de natuurlijke loop der dingen het licht gezien en zien doven. Enkel in gelijkwaardigheid en anders niet dan volgens natuurlijk vastgelegde voortplantingsvoorwaarden heeft niet alleen de mens, maar al het leven op deze aarde zich weten voort te planten en zal dat onveranderd zijn en blijven.

Eigenschappen, kracht en macht, toegeschreven en toegedicht aan god- en goden, uitgelegd door mensen en bepaalt en vastgelegd in wetten en regels hebben geen enkele waarde. Niets zal de zon tot maan laten verworden of de sterren van plaats laten verwisselen, geen plant, geen dier, geen mens, geen god of goden.

Photo: Pixabay – license free images