Home » Columns » HEIL-ig-HITLER

HEIL-ig-HITLER

Adolf Hitler, wie kent hem niet? De meest demonische Duitser aller tijden, ooit de vleesgeworden duivel, een onvoorstelbaar menselijk misbaksel die de wereld en miljoenen enkel lijden, dood en vernietiging bracht! Een despotisch Untermensch misleidend en bedriegend als Ubermensch regerend. Dat nooit meer, nie wieder Krieg, de wapens neder, no passaran, weest waakzaam!

Dat … is de boodschap die al decennia over u en ons gebracht wordt. Bijna 100 jaar nadat de voorloper van de NSDAP het licht zag, 97 jaar nadat deze Oostenrijkse korporaal de leiding ervan in handen kreeg, 95 jaar nadat deze kunstschilder een staatsgreep pleegde, 85 jaar nadat hij tot Bundeskanzler verkozen werd, 79 jaar nadat Duitse troepen de Poolse slagbomen aan de kant schoven, 73 jaar nadat de Tweede Grote Mensenslachting officieel tot haar einde kwam.

Sinds die tijd en duizenden films, documentaires, reportages, lezingen, lessen, proclamaties, bijeenkomsten, demonstraties, herdenkingen, werkstukken en geschriften later is elk doordrongen van de boodschap, Adolf Hitler, Gaskamers, Joden, Dood. Het hoofd, het hart en weten strak en plichtmatig gericht, Nie wieder fascismus!

Als het niet zo tragisch was zou het een morbide klucht kunnen zijn. Terwijl de aandacht gefocust wordt op een verleden schim, een oorlogsschrik van vroeger, zijn het de nieuwe Hitlers die onvermoeid en ongestoord de wereld teisteren, overal de stem van nieuwbakken propagandaministers, politieke manipulators, economische generaals, financiële machtswellustelingen, religieuze psychopaten en verdwaasde idioten.

Dood, ellende en vernietiging, mediaal gepresenteerd en geprogrammeerd als leven, voorspoed en bevrijding, oorlogsscenario’s die de wereld van Oost tot West, van Noord tot Zuid aan de allesvernietigende afgrond brengen, gepamperd en verpakt als vredebrengende militaire voor-zorgen. Moord en doodslag in de Oekraïne, Vernietiging in Yemen, Jihaad in Syrië, Ausrottung der Palestiner, alles valselijk verpakt in naam van Vrede, Veiligheid en Gerechtigheid.

Niet zien.. niet kunnen zien, niet willen zien, niet willen weten, maar volgens ongemerkt ingekerfd denkpatroon volhardend en vasthoudend blijven geloven… totdat de bommen barsten, het bloed vloeit, het leven wegvloeit. En dan nog… de verbijstering, de schrik, het ongeloof. Zo braaf en goedgelovig volgend, het licht der duisternis, nooit meer Hitler, nooit meer oorlog, nie wieder Krieg, de wapens neder, no passaran..

Hitler is dood! Allang! Komt nooit meer terug! Wakker worden wereldburgers, ogen open! Kijk zelf, denk zelf, oordeel zelf, uit die dodelijke coma, zie wat er gebeurt, zie welke koers gevaren wordt, einde oefening, weg die verdovende en verblindende mantra:

Heil-ig-Hitler!