Home » Columns » Levensgevaarlijk Lekker!

Levensgevaarlijk Lekker!

Ambachtelijk en ouderwets lekker van smaak, dat is mijn insteek, m’n passie” zegt Gert terwijl hij achter het hakblok in zijn vers geopende slagerij aan het werk is. “Goed vlees met een smaak die vroeger zo gewoon en vanzelfsprekend was maar waar je vandaag de dag naar moet zoeken.”

De 42-jarige Gert Strootman draait er zijn hand niet voor om. Naast echtgenoot en vader van twee opgroeiende kinderen is Gert behalve vakslager ook een verdienstelijk knutselaar, iets dat uitstekend van pas kwam bij het weer up-to-date brengen van de slagerij die hij begin 2023 had overgenomen. Samen met een even handige kameraad werd in een maand tijd de complete inrichting verfrist en aan de eisen des tijds aangepast, en het resultaat mag zien laten.

Dat ‘zien-laten’ werd wel een dingetje, want nauwelijks hadden Gert & Co de steigers binnenin opgeruimd en eigen overalls aan de haak gehangen toen aan de buitenzijde van de winkel een gigantische steigerconstructie verrees. Woonstichting Acantus sloeg aan het ver-her-beteren van de bovenliggende appartementen, een imposante klus die met elkaar wel een paar maanden in beslag zal nemen. De slagerij verdween daarmee nagenoeg onzichtbaar achter een schimmige gevel van stalen pijpen en steigernetten, dat was een behoorlijke streep door de rekening, “daar was ik tevoren niet in gekend, ik werd er compleet door verrast” aldus Gert. “Als ik die informatie tevoren wel had gehad, had ik zelf iets meer tijd genomen voor de verbouwing en zou ik de zaak op een wat later tijdstip feestelijk geopend hebben”.

De in Hoogezand geboren en getogen Gert laat zich er niet door uit het veld slaan, hij weet waar hij voor staat. Er staat nog heel wat op zijn programma en de Oldambtsters kunnen rekenen op een komende keur aan kwaliteit en smaak. “Ik verheug me op het moment dat ik in het volle zicht de deuren voor iedereen wagenwijd kan openstellen. Ik wil het vlees weer aan de man brengen, zoals heerlijke T-bone steak, Rib-Eye, Entrecote maar ook bijzondere dingen zoals Picanha en Côte de Boeuf. Mijn zelfgemaakte leverworst is op basis van een bewezen oud recept, smaakvol en lekker rul en los van structuur, en mijn droge worsten? Echt, die zijn levensgevaarlijk lekker!”

Oost-Groningen in het algemeen en het Oldambt in het bijzonder zijn met de komst van Gert naar Winschoten een kwaliteitsslager rijker geworden. Na de afgeronde slagersvakopleiding toog Gert aan de slag in o.a. de vleesafdelingen van de C1000 en Coop in Hoogezand en de C1000 in Winschoten, stond achter het hakblok van de Hanos vleesspecialiteiten afdeling, werkte jarenlang bij een Halalslagerij en was er eind 2022 klaar voor om slagerij Deuling aan de Winschoter Venne over te nemen. Met zijn diploma’s en certificaten achter zich, hangend aan de muur, staat de goedlachse Gert met verstand van vlees vriendelijk zijn steeds groter groeiende klantenkring te woord en snijdt het vlees dagvers van het bot, “en dat verschil dat proef je!”