Home » Vredesonderwijs » OBS Iemekorf – Appingedam

OBS Iemekorf – Appingedam

“Het heeft veel indruk op de kinderen gemaakt. Na de middag zijn we er nog even over gaan praten. Het blijkt, dat je verhaal over na-denken i.p.v. zelf-denken het het vormen van een ‘plaatje’ in je hoofd, door de kinderen goed is opgepikt. Dat is een mooie succesfactor.

Deze gastles legt op een goede manier verband tussen historische gebeurtenissen: via 1870 en naar WOI naar WO2. Het fenomeen ‘plaatje’ vind ik heel sterk: het maakt de kinderen bewust van het feit dat er misleid wordt via bijvoorbeeld de rode en de blauwe waarheid. De les was vormend voor het kritisch denken. Je betrok de kinderen er prima bij gedurende die bijna 3 uur, het was interactief sterk. Er zat afwisseling in de les door vertellen, digibord en meegebrachte materialen af te wisselen. Je presentatie als gastdocent is erg prettig: kennis en ook ruimte voor humor.

Ik zou graag over 2 jaar weer een gastles van je willen boeken. Ook zal ik collega’s die ik spreek van andere scholen, aanbevelen om contact met je te zoeken. Nogmaals bedankt.”

Tjakko Speelman, leerkracht groep 7/8 – OBS Iemekörf, Appingedam