Home » Columns » Pedo Profeet?

Pedo Profeet?

In februari 2019 spuit de landelijke media het verhaal naar buiten dat een techniekdocent, verbonden aan het Hoofdvaart College in Hoofddorp, is geschorst omdat hij de islamitische profeet Mohammed beledigd zou hebben. Van de 49-jarige vakdocent wordt beweerd dat hij gezegd zou hebben dat “Mohammed getrouwd was met een meisje van acht jaar en dat dat in Nederland gezien wordt als pedofilie.” De docent in kwestie ontkend ten stelligste dit gezegd te hebben en is er sprake van een totaal andere situatie.

De vakdocent – die zelf christen is – geeft al zo’n vijf jaar les aan de leerlingen van het VMBO college waarvan een groot deel de islamitische leer aanhangt. Geloof en geloofsbeleving speelt in de lessen geen rol van betekenis maar gaat hij alleen op verzoek van de leerlingen kort in op persoonlijke vragen zoals waarom hij christen is. De vakdocent zegt ieders geloof te respecteren, zich hierover nooit beledigend uit te laten, kent binnen de eigen familie meerdere geloofsbelevingen en heeft een oom van Marokkaanse afkomst.

De vermeende belediging van Mohammed is volgens de geschorste docent niets anders dan een verzinsel van een lastige en puberale leerlinge die al langer de gemoederen aan het opstoken was. Al meerdere keren meende een leerlinge van Marokkaans-Nederlandse afkomst aan haar medeleerlingen te moeten laten weten dat de leerkracht volgens haar moeder ‘haram’, ofwel onrein was. Hij heeft haar daar op aangesproken en gezegd dat ze daarmee moest stoppen en dat hij hierover met haar moeder in gesprek wilde gaan. Het meisje werd boos en reageerde heel heftig. Ze ontkende dit gezegd te hebben en heeft hij overwogen haar eruit te sturen maar heeft het daarbij gelaten omdat het dan mogelijk verder uit de hand zou kunnen lopen. Hiermee leek het voorval geëindigd en verlieten de leerlingen enkele minuten later na afloop van de les het lokaal.

Het was in de gang dat er commotie ontstond nadat een groepje van 6 a 7 leerlingen uit hogere groepen – en die hij zelf geen les geeft – zich er mee gingen bemoeien. Een leerlinge uit de derde zei dat ze van het meisje had gehoord dat hij de profeet had beledigd waarop de docent reageerde van ”je kent haar, je weet hoe ze is, en je weet dat dit niet is gebeurd. Maar daarna ging het mis. Een jongen uit het groepje begon agressief te praten. Hij wilde zich laten gelden en begon te schreeuwen dat ik de profeet beledigd zou hebben, dat bleef hij maar roepen”. De conciërge kwam tussenbeide en de leerlingen vertrokken, naar later bleek richting directeur waar zij de docent beschuldigden en daarbij bedreigingen aan zijn adres uitten. Zo zouden ze zijn fietsbanden kapot willen steken, hem opwachten en verdiende hij de dood, zo hadden ze laten weten.

Een storm in een glas water en door de media opgeklopt en uitvergroot. Dat Mohammed ‘Aisha trouwde toen ze een meisje van 6 jaar was en hij het huwelijk consumeerde toen zij 9 jaar was’ staat te lezen in Sahih Bukhari 5:58:236 en is naar westerse – NIET islamitische maatstaven en al dan niet politiek / religieus correct – niets anders dan pedofilie. Dezelfde media vallen NU onophoudelijk over de katholieke kerk heen en laten niet na haar met pedofilie te vereenzelvigen, een kardinaal, of erger nog een Paus die te koppelen zou kunnen zijn aan het verkrachten van een 9 jarig meisje zou wereldwijd een storm van woede en onlusten ontketenen. Pedo Paus zouden de kranten dan koppen!

Van kinderen blijf je af! Altijd en overal! Basta!

(Picture: Licensefree – Pixabay)