Home » Columns » Sjeddohw Benning?

Sjeddohw Benning?

Wat is dat dan? Nee, nix-Jiddish of zo maar een poging om je aandacht voor het navolgende tekst-stuk te wekken. Meer dan zes-letters-lang en dan is het voor de meeste internetridders al te lang om er de tijd voor te nemen het helemaal te lezen.

Misschien als ik met een paar kernwoorden aangeef dat het mogelijk iets met Wilders, Israël of Oekraïne te maken heeft dat je dan verder leest? Zonder dat zijn een paar regels als deze, samen met een pakkend plaatje meestal al voldoende om vlot door te klikken, misschien een digitaal duimpje als dank voor ’t aangenaam verpozen en dan hop, op naar de volgende lap tekst ..

Mocht jij jezelf niet weggejaagd hebben en er toch nog zijn? Dan hier een zetje om je grijze cellen (misschien) een schop in een andere denkrichting te geven dan ze normaliter gewend zijn. Even doorbijten dus.. Eins, Zwei, Drei und fur Volk und Vaterland durchmarchieren, we maken een tochtje en klimmen samen een vulkaan op…

Zo ineens, plotsklaps en onverwacht krijgt juist deze vulkaan de gedachte om knetter de spetter en al vuurspugend megatonnen superhete magma uit de aarde omhoog te spugen om daarmee de aardkorst te overspoelen en af te dekken. Leuk is dat, ga je een keer met me mee de berg op en overkomt je dit! Maar hoe verrassend is dit in werkelijkheid? Voor oplettende en door ervaring wijs geworden bergbeklimmende buurt-bewoners was het zeker en vast geen donderslag bij heldere hemel, zij herkenden bijtijds de voor-tekens en zorgden er wel voor dat ze fluks hun biezen pakten, zich uit de voeten maakten en aftaaiden, zij wilden zich niet laten ver-assen.

Van vulkaanuitbarstingen, politieke machtswisselingen tot militaire conflicten aan toe; bij alles geldt & telt dat ALLE Grote Gebeurtenissen hun schaduw ver vooruit werpen en dat is niet iets van de laatste tijd maar al sinds mensenheugenis en zeker ook voor de tijd van NU! Het was Thomas Campbell (1777–1844), een Iers protestantse geestelijke die de tovenaar in zijn gedicht ‘Lochiel’s Warning’ bij de naderende zonsondergang van het leven juist deze volgende woorden gaf ‘Coming events cast their shadows before’. Oftewel: de schaduw gaat de gebeurtenis vooruit. Het waar(de)-schouw-ende gedicht van Thomas Campbell had de geschiedenis rond Donald Cameron of Lochiel als onderwerp.

Zoals in alles is het zaak dat de voor-tekenen goed gelezen en begrepen worden en dat de gevonden en getoonde waar(de)-schouwing goed ter harte genomen wordt. Het zijn juist zij die dachten te weten, in werkelijkheid on-weten(d) zijn en zich daardoor hebben laten ver-assen. Het is de bewuste over-belichting die zorg draagt voor oogverblinding waardoor de vooruitsnellende schaduw on-opgemerkt en niet herkend wordt. Misleiding & Bedrog – het zijn Weapons of Mass Destruction – wapens die tegen de mens en DOOR de mens zelf gebruikt worden, we denken het te snappen maar dansen als het erop aan komt als (on)willige pionnen wulps en willig mee in een schaakspel om de macht.

‘We’ schrikken als Wilders (een politicus die in 2023 met zijn politieke partij onverwacht als winnaar uit de verkiezingen tevoorschijn komt) de gemoederen beroert, ‘We’ keuren goed-of-af dat Israël sinds 7 november 2023 (on)terecht meer dan 20.000 mensen met geweld het leven ontneemt, als vergelding voor de door HAMAS ingezette verrassingsaanval op haar grenzen, ‘We’ keuren militaire steun en wapenleveranties aan Oekraïne af-dan-wel-goed nadat Rusland in februari 2022 haar buurland verrassend binnenviel. Hebben ‘We’ de tekens wel goed gezien? Zijn we door de bewuste over-belichting niet oogverblindend mis-leid waardoor ‘We’ de vooruitsnellende schaduw on-opgemerkt en niet herkend hebben? Was hier (on)bedoeld geen sprake van Sjeddohw Benning?