Home » Columns » Lekkernait?

Lekkernait?

Als een van de weinige ondernemers heeft Dennis zijn deuren in het winkelhart van het Oost-Groninger Koopmansstadje geopend, Dennis, de 46-jarige (b)aardige uitbater van Croissanterie Le Passage. Het zijn in alle opzichten lastige tijden, niet alleen voor hem maar zeker en vooral voor de kleine ondernemers, die haast het onmogelijke moeten presteren om het hoofd boven water te houden.

Het komt – JUIST NU – aan op creativiteit, vaardigheid en voldoende veerkracht. De goedlachse Dennis van Dwingelen is een van die veerkrachtige ondernemers die het Oldambt gelukkig rijk is. Geen fantasieloze standaardkruidenier maar een klantvriendelijke en passionele vakman waarmee het stadje gezegend is.

De Oost-Groningers schuiven al jaren graag aan tafel bij Le Passage voor het vers afgebakken kleinbrood, de overheerlijke broodjes warm vlees of genieten van een Wiener Melange met Sachertorte. De klanten zijn trouw en komen graag bij Dennis en zijn team terug – JUIST NU – in deze lastige tijd, een tijd waarin het voor iedereen (om)schakelen is.

Ooit opgestart als afhaalpunt van de Franse Baguettes & Croissants groeide de zaak na een verbouwing uit met 75 zitplaatsen binnen en buiten een mooi beschut terras. Ooit als werknemer begonnen nam hij 11 jaar terug de zaak in eigendom over en net als de eerste dag gelooft hij in eigen kunnen en rotsvast in een goede afloop, vol vertrouwen in de toekomst.

Net als andere ondernemers is hij blijvend op zoek naar mogelijkheden om de situatie te meesteren, een situatie waarvoor ook hij niet gekozen heeft. Dat de klanten – JUIST NU – hem en zijn team blijven steunen en een hart onder de riem steken is letterlijk en figuurlijk een opsteker. Ook tijdens het gezamenlijk nippen aan de koffie en het schrijven van dit stuk stapt een vaste klant naar binnen om zijn bestelde broodjes af te pinnen.

Hoewel ikzelf in hoofdzaak een groente-eter ben bestel ook ik een lekkernij om mee te nemen. Ik laat het aan Dennis over mij het lekkerste broodje te bereiden en komt na een tijdje terug om me een dubbel belegde bol op een stenen plateau te tonen. “Wat denk je van dit Novemberbroodje? Ooit in november geïntroduceerd en zo in de smaak gevallen dat we hem alle dagen in de aanbieding hebben.”

Voorzichtig laat hij hem in de meeneemverpakking zakken en geeft daarbij nog een in zichzelf opgesloten ontkennende goedkeurende opmerking mee.. “Lekkernait?”