Home » Columns » Leugens!

Leugens!

Met wat biokip en andijvie voor mien knienen in de armen stuiter ik bij de kassa van Jumbo Jan op een gele krantenstander vol met oud-papier-nieuws. Televaag, Liegblad van het Noorden, Volkische Beobachter, Ontrouw en meer stinkend ‘nieuws’ daarvan houd ik me al jaren ver verwijderd.

Als ik het voorkomen kan lees ik er geen letter uit, laat staan dat ik er een rooie cent voor uitgeef… maar TOCH werd ik vandaag in de verleiding gebracht en hup.. een exemplaar van Ontrouw mee over de band, contant afgerekend en mee. Je gelooft je ogen bijna niet.. deze – van oor-sprong notabene verzetskrant uit de Tweede Mensenslachting van ’40-’45 TOEN (nog TROUW) genoemd liegt nu dat het gedrukt staat!

Pal op de voorpagina en over de volle breedte staat op de editie van 12 augustus 2023 te lezen dat het Oekraïense voorjaarsoffensief volledig vast loopt, dat er sprake is van grote verliezen en wapentekorten. Die rottige Russen hebben zich veel te goed verschanst zo blijkt. Dat KAN niet! Dat is Wappie-de-Flappietaal! Potverpielekes TROUW, wat maak je ons nou? Ich bekomme bijkans ein ganz bisjun een Stalingrad-gefuhl von innen, auf Navofuhrer Befehl – Keine Ubergabe! Niemals! Heb het al zo vaak gezegd, al jaren in gastlessen Vredesonderwijs benoemd, in talloze werken, documenten, boeken en bijdragen geschreven.. elke oorlog is niets anders dan misleiding en bedrog!

Tot aan vandaag konden we nog blindelings op de mainstreammedia vertrouwen, alles liep op oorlogsrolletjes, de vermaledijde Russen werden teruggedreven, die NAVO panzers rollten uber das land, het zou snel afgelopen zijn. Iets wat die aartsleugenaars zoals die gepensioneerde USA Colonel McGregor, de Engelse onderzoeksjournaliste Vanessa Beely, haar Canadese collega Eva Karene Bartlett, al jaren tegenspraken. Net als de Nederlandse onderzoekster Sonja van de Ende of de in Luhansk woonachtige Ronald van Amerongen en met hen een moedig dozijn mensen meer die een andere en meer realistische kant van het verhaal zeggen te presenteren. Het kan toch niet zijn dat ZIJ – DEZE LEUGENAARS – wel eens een greintje gelijk zouden hebben?

Zouden dan die berichten een kern van waarheid bevatten? De door de GEDAPO weg gecensureerde berichten dat Oekraïne in wezen militair niets meer uit stro kan zetten, die 400.000 dode mannen wel eens een juist aantal zou kunnen zijn, zou wel passen bij de berichtgeving dat onlangs meer dan 120.000 vers gedolven graven gespot werden? Of die gruwelijke filmpjes waarbij mannen in sterfkleren Fur Volk und Faterland aan duizenden splinters geschoten worden, die rivieren vol met de stroom meedrijvende en afgeslachte mannen? Wat moeten we NU nog geloven? Straks komt Ontrouw met het leugenachtige verhaal dat een nieuw gekweekt soort natio-nazi’s de dienst uitmaakt daar in Kyv.. dat kan niet waar zijn, dat zijn allemaal Leugens!