Home » Columns » Bitte, Herr Bundeskanzler…

Bitte, Herr Bundeskanzler…

Hallo, meneer Scholz!

27 mei, 2022

Mijn naam is Faina.
Ik woon in Loegansk, schrijf toneelstukken en verhalen en probeer te vechten voor vrede.

Acht jaar geleden, op 26 mei 2014, brak in mijn thuisland de oorlog uit. En op 2 juni bombardeerde een Oekraïens vliegtuig mijn woonplaats. Al die tijd stonden Duitsland en Frankrijk garant voor de vrede, maar konden niets doen. In een van uw interviews zei u dat er geen genocide was in de Donbass en dat wat daar gebeurde geen genocide op de Russische bevolking was.

Is het doden van kinderen in de afgelopen 8 jaar geen genocide? en het verbieden van de Russische taal, de sloop van monumenten voor Poesjkin, Tsjechov, Boelgakov? Is dat geen genocide? Vernietiging en arrestatie van mensen die het niet eens zijn met de autoriteiten – is dat geen fascisme? Is het bestaan van de Mirotvorets-website geen schending van de mensenrechten?

Ik ben een 13-jarig kind en het is erg moeilijk voor mij om de situatie te beïnvloeden, dus ik moet volwassenen om hulp vragen.

Mijnheer Scholz, ik zou uw hulp willen vragen en zeggen dat er geen wapens aan Oekraïne mogen worden geleverd, omdat dit alleen maar tot meer slachtoffers zou leiden. We kunnen in Europa als separatisten worden beschouwd, maar stel je voor dat morgen een regio in Europa over autonomie zou willen praten. En stel je voor dat in plaats van met hen te onderhandelen, bijvoorbeeld de regering van Duitsland of Groot-Brittannië een leger tegen hen stuurt en de hoofdstad van die regio begint te bombarderen. Kun je je zoiets voorstellen in Europa?

Ik zou heel graag willen dat Duitsland niet betrokken raakt bij een oorlog, maar helpt het probleem vreedzaam op te lossen en de Oekraïense president naar de onderhandelingstafel te laten komen. Kinderen kunnen volwassenen niet vertellen wat ze moeten doen. Maar ze hebben recht op hun kijk op de dingen, en om hulp te vragen.

Faina Savenkova

— … —

Beste Faina,

Dank u voor uw brief van 27 mei 2022 aan kanselier Olaf Scholz. Begrijpt u alstublieft dat het helaas niet mogelijk is voor de bondskanselier om u persoonlijk te antwoorden. Het ongewoon grote aantal brieven laat dit niet toe. U kunt er echter zeker van zijn dat de bondskanselier veel aandacht besteedt aan de uitingen van mening en wil van de mensen die hem op deze manier aanspreken. Alle brieven worden geëvalueerd en opgenomen in de vorming van politieke meningen.

Ik dank u voor het sturen van uw persoonlijke reflecties, ze zijn hier genoteerd.

Met vriendelijke groet

In opdracht; Nadine Wachter