Home » Columns » De leugen marcheert!

De leugen marcheert!

Dinsdag, 4 augustus 1914, 100 jaar geleden, marcheerden Duitse legers over Belgische (én ja, óók Nederlandse) grenzen, de mensenslachting die uiteindelijk als Eerste Wereldoorlog te boek gesteld werd nam haar verschrikkelijke aanvang. De moordaanslag door de Bosnisch-Servische terrorist Gavrilo Princip, gepleegd op de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger Frans Ferdinand, staat sindsdien als officieel startschot vermeld. Pruisisch militarisme, een aan grootheidswaanzin lijdende Duitse keizer en het door Duitsland aan bondgenoot Oostenrijk-Hongarije verlenen van een blanco volmacht werden daarnaast aangewezen als alles verklarende explosieve lonten die het kruitvat lieten exploderen.

Niets is echter wat het lijkt of schijnt te zijn, elke oorlog is per definitie misleiding en bedrog. Een eeuwenlang geraffineerd en steevast terugkerend patroon. De burgers worden onveranderd welbewust en glashard voorgelogen, haat wordt gekweekt met vernietiging van leven, have & goed als resultaat. (Óók) de Eerste Wereldoorlog was een vooropgezette mensenvernietiging. Ter vergroting van economische macht, markt en invloed van een zelfverkozen en niet aan ras of geloof gebonden socio-politieke belangengemeenschap verloren miljoenen wereldburgers hun leven. Oorlogen worden àltijd welbewust gemaakt en ontstaan nooit op de wijze of volgens argumenten die de burgers voorgehouden wordt.

Wie meent antwoorden en helderheid te vinden in de gevestigde geschiedschrijving komt bedrogen uit want het is de overwinnaar die ze laat optekenen. Absolute waarheid is een onmogelijkheid en is de geschiedschrijving die voorgeschoteld wordt in werkelijkheid een opeenstapeling van wettelijk overeengekomen leugens. Waarheid, oprechtheid en werkelijkheid wordt vooruitgesneld door de leugen, ze marcheert duivelsvlug de aardbol rond. De gefantaseerde chemische wapens in Irak, de zogezegde opstand in de Oekraïne, de Israëlische oorlogsmisdaden tegen Palestijnse burgers… de argumenten zijn vals en leugenachtig met haatzaaierij en genocide tot gevolg. Niets is wat het lijkt, wees en blijf alert, wees kritisch, vooral NU, laat u niet voorliegen, burghers let op uw saek, want..

de leugen marcheert!