Home » Columns » Leaver dea as slaef!

Leaver dea as slaef!

Vuist, Stroom, Protest, Kracht, Woede, Revolutie, Sterk

O jee, o jee, half Nederland heeft op dit moment corona, met pieken tegen de 60.000 positieve testen per dag! Als dat zo door gaat dan heeft iedereen het straks minstens twee keer gehad …

(door Wouter van der Wal)

Gelukkig zijn er nog maar heel erg weinig mensen die er echt ziek van worden. De cijfers van het coronadashboard bevestigen dit beeld. De piek van het aantal opgenomen patiënten, begin december, was al niet extreem hoog en sindsdien daalt het aantal gestaag. Op dit moment is er dus geen aantoonbare correlatie meer tussen de positieve testen enerzijds, en de ziekte waarop getest wordt anderzijds. De maatregelen zijn daar echter nog wél op gebaseerd, terwijl de ziekte zelf in de praktijk geen noemenswaardige problemen meer oplevert.

De maatregelen ZIJN nu dus de crisis. Hef ze op en alle problemen zijn voorbij. Klinkt simpel en dat is het ook. In Engeland zijn ze al zo ver.

Ondanks alles probeert ónze overheid ons wederom zoet te houden met ‘versoepelingen’ en blijft ze ondertussen juist dreigen met nieuwe maatregelen; met de invoering van vrijheidsvergunningen (de QR-pas) en wappiestraf (2-G), ook al is dat in het licht van de huidige ontwikkelingen volslagen onzinnig.

Al die maatregelen zijn niet alleen onwettig en ongegrond, ze zijn ook zeer ongezond. Het is mishandeling. Een goed functionerende overheid zou daarom de noodwetten en maatregelen per direct opheffen en over gaan tot de orde van de dag. Als dat niet gebeurt, dan gaat er iets helemaal niet goed daar in Den Haag. En dan zouden die gekke wappies nog wel eens gelijk kunnen krijgen met hun vreselijke complot-doemscenario’s. Dat lijkt me niet iets dat we willen. Of wel soms?

Dus, stel dat het zo ver komt dat onze regering blijft weigeren de noodwetten op te heffen en doorzet met het optuigen van een uitgebreid landelijk controlesysteem, waarmee ze onder meer burgers actief uit kunnen sluiten van maatschappelijke deelname, zullen we dan met elkaar afspreken dat we daar gewoon niet aan meewerken? Ondanks dat er gedreigd wordt met hoge boetes en andere straffen? Onder het aloude motto: Leaver dea as slaef!

Dat kan en dat mag. Want in een democratie, dat Nederland pretendeert te zijn, is het volk leidend voor het beleid dat wordt gevoerd en politici dienen iedere burger, zonder uitzondering, te vertegenwoordigen. Leaver dea as slaef!